joi, 12 iulie 2012

"Particula lui Dumnezeu" a fost gasita. Savantii de la CERN au facut anuntul oficial

CERN | Particula lui Dumnezeu



Savantii de la Geneva au anuntat ca sunt aproape siguri ca au descoperit bosonul Higgs. Acestia au precizat totusi ca trebuie sa mai faca teste pentru a fi 100% siguri ca au gasit ceea ce cautau.
Anuntul a fost primit cu aplauze furtunoase.
Profesorul Peter Higgs, cel care a prezis existenta acestui particul, a precizat ca nu se astepta ca aceasta descoperire sa aiba loc in timpul vietii sale.
Prima oara cand fizicienii au afirmat ca bosonul Higgs exista a fost in 1964. Peter Higgs, profesor la Universitatea Edinburgh si cel dupa care a fost numita particula, participa si el la conferinta de miercuri. Un VIDEO in care e explicat bosonul Higgs pe intelesul tuturor, aici.
In acest moment, cercetatorii sunt in proportie de 99.99% siguri ca particula a fost gasita. Acest lucru este cunoscut si sub denumirea de "nivelul patru sigma".
Vom trai fara sa respiram. O particula-minune creata de cercetatori va salva milioane de vieti
Conducerea de la CERN le-a cerut savantilor sa atinga "nivelul cinci sigma" ceea ce inseamna sa fie siguri in proportie de 99.99995% ca bosonul Higgs a fost descoperit.
Aflarea "particulei lui Dumnezeu" este considerata esentiala in descifrarea Universului.
Fizicienii sustin ca rolul ei este de a da masa particulelor care alcatuiesc atomii. Fara aceasta masa, particulele ar calatori prin cosmos cu viteza luminii, fara a fi capabile de a se uni pentru a forma atomi, care alcatuiesc tot ceea ce cunoastem din Univers, de la oameni la planete.
Una din cele mai cunoscute povestiri biblice este adevarata. Descoperire neasteptata in Etiopia
Rolul acceleratorului de particule de la Geneva este de a ciocni fascicule de protoni la viteza luminii, pentru a recrea conditiile care au existat cu o fractiune de secunda dupa Big Bang.
CERN
Daca teoriile fizicienilor sunt corecte, cativa bosoni Higgs ar trebui sa fie creati in fiecare trilion de ciocniri, inainte de a se descompune rapid.
Aceasta descompunere ar urma sa lase in urma o "amprenta" care sa fie observata pe graficele cercetatorilor.
Desi pana in prezent au fost avut loc peste 1.600 de trilioane de ciocniri, mai putin de 300 de potentiali bosoni Higgs au fost produsi.
Acum, mai multe surse sustin ca doua echipe diferite de savanti, care au organizat separat experimente, au reusit sa descopere urme ale particulei.
Sursa: Pro TV / Daily Mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu